пʼятницю, 6 вересня 2019 р.

"Я маю Право"


В межах правопоросвітницького проекту «Я маю право!» був проведений урок у 5-А класі начальником Енергодарського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Бормаченко В.В.. Під час уроку розкрито питання «Конвенції про права дитини », яка була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 р. І одразу її підтримали 191 країна. Лектор наголосила, що наша країна також ратифікувала цей документ 27 вересня 1991 р.
Ратифікація означає, що усіма правами дитини, закладеними у Конвенції, діти нашої країни можуть користуватися, а держава повинна контролювати дотримання прав. Учні практично створили "Правове дерево", познайомились з підлітками-правозахисниками, які не побоялися заявити всьому світу про проблеми, з якими вони стикаються, і займатися їх вирішенням усіма своїми – аж ніяк не дитячими – силами. У цих молодих людей, які почали займатися правозахисною діяльністю (деколи самі того не розуміючи) ще в дитинстві, точно є чому повчитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Акція «Відтворимо ліси разом»

15.09.2021 в межах  Акції «Відтворимо ліси разом» в закладі було проведено виховні години відповідної тематики. Учні молодших класів створюв...